Wedstrijd informatie

Locatie
RCN vakantiepark Zeewolde Dasselaarweg 1, 3896 LT Zeewolde

Parkeren
Op de Dasselaarweg staan vrijwilligers die u een parkeerplaats aanwijzen. Bezoekers parkeren voor de slagbomen. Deelnemers mogen het vakantiepark op en parkeren op een aangewezen parkeerplaats op het vakantiepark mits ze hun kenteken doorgegeven hebben bij de inschrijving. 

Overnachten
Wil je een dagje eerder komen of een dag langer blijven (of beide) dan kan dit op RCN vakantiepark Zeewolde. Boeken kan via het vakantiepark zelf. Vermeld bij je boeking de actiecode: DOG2022. Hierbij krijg je:

 • 10 % korting op de huurprijs van de accommodatie en maximaal 2 honden gratis. (maximaal 2 honden toegestaan)
 • 20 % korting op de huurprijs van de kampeer/camperplaats en maximaal 2 honden gratis. (maximaal 2 honden toegestaan)

Geldig op verblijven van 01-07-2022 tot 04-07-2022, boekbaar vanaf heden.

Voorbereiding
Als je nog nooit een Dogsurvival gedaan hebt, dan is het handig vooraf een aantal dingen te oefenen. Laat je hond alvast wennen aan het uitlaten met een tuig als je dat met de Dogsurvival wil gebruiken. Zoek onverharde routes op om met je hond te gaan joggen. Ook zwemmen met je hond is een goede voorbereiding.

Verkennen
Je mag de route voorafgaand aan de wedstrijd verkennen. Op het moment dat je aan het verkennen bent mag je de hindernissen niet nemen.

Wedstrijd
Als eerste moet je je melden bij de dierenarts voor een controle. Hier moet je je hondenpaspoort laten controleren. Zonder paspoort met correcte entingen geen dogsurvival. Ook krijgt je hond een korte fitheids check. Bij goedkeuring krijg je een bewijs en daarmee ga je langs het secretariaat om je aan te melden, je nummer en je startkaart in ontvangst te nemen. Ook krijg je hier een polsbandje, zonder polsbandje mag je niet deelnemen aan de wedstrijd. Meld je minimaal 45 minuten voor je daadwerkelijke starttijd aan.

Starttijden
Het schema voor de starttijden zal ongeveer 3 weken voor de dogsurvival bekend gemaakt worden. Als eerste starten de atleten, daarna de open klasse gevolgd door de recreanten en de groepen als laatste. 

Start, route en finish
Je starttijd staat op het tijdenschema. Deze tijd kan niet worden veranderd. Zorg ervoor dat je op tijd bij de start staat. Met je hond aangelijnd en je startkaart om je nek. De route wordt aangegeven door middel van bordjes en afzetlint. Zorg ervoor dat je je startkaart na elke hindernis goed laat knippen! Voor het finishen dienen hond en deelnemer beiden de eindstreep te passeren. Voor de wedstrijdadministratie worden de startkaarten bij de finish ingenomen. De hond blijft ten alle tijden aangelijnd.

Klassen
Er zijn vier verschillende klassen:

 • Atletenklasse: Van de atleten wordt verwacht dat zij de run rennend afleggen en de hindernissenvlot nemen. Presteren staat hierbij voorop. De atleten zullen in de ochtend starten.
 • Open klasse: Deze klasse is voor de snellere recreanten. Op elkaar wachten is hier niet toegestaan voor een beter doorstroming van het parcours. De open klasse start na de atleten.
 • Recreanten klasse: De recreanten mogen het parcours wandelend afleggen en rustig aan doen bij de hindernissen. Deze klasse is ook geschikt voor groepen. Deze deelnemers zullen moeten accepteren dat je soms even moet wachten bij een hindernis maar gezelligheid en plezier staan hier voorop.
 • Groepsklasse: Een groep bestaat uit minimaal 3 deelnemers met 3 honden tot maximaal 6 deelnemers met 6 honden. Dus iedere deelnemer heeft een hond.

Houd rekening met elkaar
We gaan er met zijn allen een hele leuke dag van maken. Niet iedereen zal echter met dezelfde doelstelling deelnemen. De één wil een strakke tijd neer gaan zetten met zijn/haar hond en weer een ander wil het juist rustig aan doen. Laat snellere deelnemers voor gaan. Deze zijn te herkennen aan een hoger startnummer dan jezelf hebt. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, het terrein is groot genoeg. Zo kan iedereen een leuke dag beleven.

Checklist

 • Hondenpaspoort (met juiste entingen of titerbepaling, ook ziekte van Weil (L4 of multi)) Zonder boekje geen deelname. Kopieën worden niet toegestaan. Mocht je een nieuw boekje hebben ontvangen omdat je vorige boekje vol was, neem dan het oude boekje ook mee aangezien we de geschiedenis van de vaccinaties moeten bekijken.
 • Tuigje, halsband, riem, heupgordel enzovoorts
 • Speeltje/beloning voor je hond (let op: niet morsen)
 • Gemakkelijk zittende kleding die nat en vies mag worden
 • Gemakkelijk zittende (oude) loopschoenen die nat en vies mogen worden
 • Oude handdoek voor jezelf en je hond
 • Schone kleren
 • Supporters
 • Een goed humeur

Na de wedstrijd

Bij de klasse atleten en open klasse zal een prijsuitreiking plaatsvinden zodra iedere deelnemer van die klasse binnen is. 

Er staan diverse foodtrucks op ons terreing voor een lekkere versnapering en ook in de Brasserie van vakantiepark RCN Zeewolde kunt u lekker vertoeven.