Tips Special Editie

Vanwege de temperatuur in de maand April tijdens onze dogsurvival geven wij graag wat tips over de warming-up en cooling-down.

Het beste is om uw hond tijdens de warming-up en cooling-down aangelijnd te houden zodat de hond niet al vol enthousiasme rare sprongen uit gaat halen.

De warming-up kunt u als volgt doen:

  • Loop eerst met uw hond rechte lijnen met niet al te scherpe bochten
  • Vervolgens gaat u rennen en laat u de hond naast u draven
  • Daarna loopt u zigzaggend en dit laat u overgaan in draven
  • Laat de hond om uw heen draaien
  • Sommige commando’s komen nu heel goed van pas om de hond losser te maken zoals; poot, buigen tegen u op laten staan

Zorg dat u na deze oefeningen vrij snel aan de intensieve training begint zodat de hond niet weer afgekoeld is. Hou de honden ook tijdens de survival in beweging door rond te blijven lopen als u even moet wachten op anderen.

 

Na de survival natuurlijk de cooling-down:

Als cooling down zal 10 tot 15 minuten veelal volstaan. Zorg dat uw hond na de training niet gelijk stil gaat liggen. Draaf nog rustig een stukje met de hond en loop vervolgens uit. Een goede manier om een cooling-down te doen is door de hond bijvoorbeeld gelijk uit te laten met een stevige pas. U kunt de hond water aanbieden maar zorg dat de hond niet teveel in één keer drinkt, dit kan maagproblemen opleveren.

Als de hond nat is kunt u hem/haar het beste gelijk even afdrogen, als u dit met beleid doet masseert u gelijk de spieren van uw hond. Denk tijdens deze special editie niet alleen aan je hond maar ook aan jezelf!

Neem dus lekkere grote handdoeken mee. Daar kan je je hond heerlijk mee afdrogen en masseren na de dogsurvival. Eventuele warme dekens waar je je hond in kan wikkelen voor als het koud is.