Special Editie

Zaterdag 21 april 2018 organiseren wij een special editie op strand Horst naast de A28 in Ermelo.
Deze editie wordt anders georganiseerd dan onze gebruikelijke dogsurvivals.
Elke minuut zal er een deelnemer met zijn/haar hond starten. Er wordt geen tijd geregistreerd. Bij de hindernissen worden geen knipjes gegeven in de kaart. Je krijgt ook geen kaart. Wel een starttijd. Je mag niet wachten op elkaar, want de bedoeling is dat je dit helemaal zonder hulp van anderen doet. Dus starten in teams is ook niet mogelijk. De startlijst gaat ook op volgorde van inschrijving, dus je kunt niet aangeven met wie je samen wil startten.

Wat is wel de bedoeling van deze special editie?
Dat je na deze editie het zand achter je oren en in je bilnaad kan terug vinden, je helemaal stuk gaat, hardlopend over verschillende ondergronden en natuurlijk kom je een “paar hindernissen” tegen. Hindernissen die we extra zwaar (proberen te) maken.

Waar je goed om moet denken voordat je je gaat inschrijven:
We gaan het water in, niet te diep (ongeveer kniehoogte van de mens) en maar een klein stukje. Voor grote honden niet heel erg, voor de kleintjes wel. Gemiddeld genomen is de watertemperatuur in de maand april 8 graden. Aangezien de kleine hondjes klein zijn en ze sneller moeten zwemmen dan grote honden zullen deze dus ook eerder helemaal nat worden en dus kans maken op onderkoeling. Daarnaast lopen de honden vast aan de lijn (tijdens de survival) dus kunnen ze niet vrij rennen om ervoor te zorgen dat hun lichaam op temperatuur blijft. Maar ook bij de grote honden is er kans op onderkoeling.
Onderkoeling kan dodelijk zijn, dus zorg dat u de symptomen herkent en adequaat kan reageren door uw hond met een droge doek warm te wrijven om de bloedsomloop weer te stimuleren. Wikkel hem vervolgens in een deken.

Houdt hier dus rekening mee!! Redding dekens tegen onderkoeling zijn uiteraard aanwezig. En hou natuurlijk ook jezelf goed in de gaten!

Deze survival is dus niet voor watjes! Maar uiteindelijk hebben jullie een spectaculaire dogsurvival gelopen. Kan jij hem uitlopen en heb je alle hindenissen gedaan? Dan krijg je ook nog een aandenken mee naar huis!

Strand Horst
Recreatiegebied Strand Horst is gelegen in Ermelo aan het Wolderwijd (Randmeren) en biedt volop water- en speelplezier. Strand Horst is snel en gemakkelijk bereikbaar i.v.m. de directe ligging aan de A28 tussen Amersfoort en Harderwijk. Het recreatiegebied is toegankelijk van 7.00 uur ‘s ochtends tot 22.00 uur ‘s avonds. Overnachten is niet toegestaan.

De special editie wordt gehouden op het kitesurfstrand “ganzenkamp”.  Dat is de eerste parkeerplaats en strand na de slagbomen aan de linkerhand

Route
Gebruikt u een navigatiesysteem dan kunt u Palmbosweg te Ermelo invoeren als bestemming.
Het recreatiegebied is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A28, afslag Harderwijk-Zuid / Strand Horst (afslag 11).

Parkeren
Recreatiegebied Strand Horst is voorzien van een automatisch parkeergeld-in-systeem door middel van slagbomen. Bij aankomst gaan de slagbomen automatisch open. Om uit te rijden heeft u een uitrijkaart of Leisurelands parkeerpas nodig. Uitrijkaarten zijn te koop bij de automaten op het terrein. Hier kunt u uitsluitend betalen met PIN of creditcard.

Inschrijven:
De inschrijving voor deze special editie gaat woensdag 10 januari 2018 om 17.00 uur open!! Vol=vol! De kosten zullen 22,50 euro bedragen.

De inschrijving voor de Special Editie  is gesloten.